10 de setembre del 2021

Resolem dubtes: mascaretes a Educació Física

Instruccions curs 2021-2022

Resolució conjunta del conseller d’Educació i Formació Professional i de la consellera de Salut i Consum de 4 de juny de 2021 per la qual s’aproven les mesures excepcionals de prevenció, contenció, coordinació, organització i funcionament per fer front a la crisi sanitària ocasionada per la COVID-19 per als centres educatius no universitaris de la comunitat autònoma de les Illes Balears durant el curs 2021-2022

Annex11. Protocol d'actuació per a la pràctica d'activitat física

Ús de la mascareta 

Pel que fa a l’ús de la mascareta en les classes, s’ha de tenir en compte el següent: 

a) L’alumnat ha d’utilitzar obligatòriament la mascareta higiènica o quirúrgica en aquests casos: 

Durant els trasllats: des que surti de l’aula i fins que arribi al lloc de trobada per iniciar la sessió.  

Al vestidor, sempre que se’n faci ús.  

Durant les explicacions i instruccions prèvies a l’inici de l’activitat física.  

Durant les activitats d’intensitat baixa (activació i tornada a la calma), sempre que es duguin a terme en un espai tancat, com un gimnàs o pavelló esportiu.  

Quan han finalitzat les activitats de tornada a la calma i l’alumnat ha de recollir i desinfectar els materials (si escau), practicar la higiene individual, recollir els seus estris personals (motxilla, aigua, roba...), entre d’altres.  

En els moments en què no s’estigui realitzant la sessió de forma activa. 


b) En les activitats físiques d’intensitat moderada o alta, desenvolupades sota la supervisió del professorat, en què es garanteixi la distància de seguretat i el seguiment de les mesures d’higiene i protecció, s’eviti en tot moment el contacte físic i no es comparteixi material, no és obligatori que l’alumnat utilitzi la mascareta. Aquestes activitats s’han de realitzar en espais exteriors a l’aire lliure. 


En el cas d’introduir activitats en què no es pugui mantenir aquesta distància de seguretat, tot l’alumnat durà mascareta, sempre que la naturalesa de l’activitat ho permeti. En aquest cas, cal evitar activitats d’alta intensitat per evitar problemes d’hipòxia o falta d’adaptació cardiorespiratòria a les exigències físiques. 


c) Es recomana que l’alumnat dugui una bossa de tela o paper per guardar-hi la seva mascareta quan no la faci servir per evitar que sigui una font de contaminació, i dur una mascareta de recanvi. 


d) El professorat ha de portar mascareta higiènica o quirúrgica en tot moment i mantenir la distància de seguretat


Famílies, moltes gràcies per la vostra col·laboració!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada